Foto: Mikael Nilsson

Inbrottstjuvar skadades i explosion i företagslokal

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst fick på onsdagskvällen larm om en rökfylld lokal på Maskingatan i Trelleborg. Det visade sig vara ett pågående inbrott där två gärningsmän skadats i en explosion.

Larmet om rökutvecklingen kom till SOS Alarm klockan 21.40 på onsdagen. Polisen hade innan dess anlänt till företagslokalen på Maskingatan efter att ha fått samtal om ett misstänkt inbrott. När patrullen försöker hitta eventuella gärningspersoner hör de flera höga smällar och ser en byggnad som ser ut att vara rökfylld.

Då larmar de räddningstjänst och ambulans till platsen.

Såg person inne i röken

Polispatrullerna ser sedan att en person ligger på golvet inne i byggnaden och tar sig in för att undsätta denne. När personen är ute, kommer en till person ut ur byggnaden.

– Polisen möter en av de två personerna utstaplandes ur lokalen. Den andre var medvetslös och poliserna påbörjade en livräddande insats direkt, säger Mikael Nilsson SVT Nyheters Skånes medarbetare på plats.

En av personerna har förts till sjukhus med ambulans för kontroll efter händelsen. De båda männen är födda -91.

Två gripna för inbrott

Vid 23-tiden meddelande polisen att några skador på byggnaden inte har konstaterats och att det inte är klarlagt vad som orsakade de höga smällarna. Men enligt uppgift till SVT Nyheter Skåne var personerna inbrottstjuvar som ska ha försökt spränga något inne i lokalen.

– Två personer är gripna misstänkta för stöld genom inbrott, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Senare på onsdagskvällen spärrades byggnaden av för teknisk undersökning.

Röken inne i byggnaden berodde troligtvis på en utlöst pulverbrandsläckare, enligt polisen.

Foto: Mikael Nilsson
Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.