Foto: TT

Influencers lockar turister till Skåne

Publicerad

Inflytelserika personer i sociala medier blir bjudna på upplevelser, boende och mat i utbyte mot att de berättar om det i sina kanaler. På så sätt når turismnäringen fler målgrupper.

Tourism in Skåne har de senaste åren satsat mycket på att samarbeta med bloggare, instagrammare och andra influencers. De blir bjudna till Skåne för att inspirera andra att göra samma resa. De får tips på vad de kan göra och människor att kontakta. Vissa får ett komplett program med upplevelser förbokat åt dem.

”Skapar trovärdig kommunikation”

I somras åkte någon på cykelsemester på Ven, en annan gick på krukmakerier i Mölle och en tredje bodde i en mongolisk yurta i bokskogen utanför Höör.

– Vi har insett att det är det här som skapar trovärdig kommunikation, att andra berättar i sina kanaler om Skåne. De har redan ett starkt nätverk och en tydlig målgrupp, säger Sara Brynskog kommunikationschef på Tourism of Skåne.

”Kommer fortsätta med influencers”

Samarbetet går ut på att influencern får sin vistelse betald med motkravet att den ska publicera sina upplevelser i sina kanaler, vilka kan vara bloggar, instagram eller andra sociala medier. Tourism in Skåne, Visit Sweden och skånska kommuner betalar olika delar av deras besök.

– Som det ser ut nu så är influencers fortsatt en viktig kanal som vi kommer att fortsätta med, säger Sara Brynskog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer