Hållbara influencers möts i Malmö Foto: SVT/Anna Gjöres

De vill influera utan att konsumera

Uppdaterad
Publicerad

Att inspirera folk på sociala medier till att inte konsumera och att må bra, det är en av de senaste trenderna bland influencers. I helgen möttes några av dem i Skåne för att stötta och inspirera varandra.

Hur semestrar man utan att flyga och hur kan man vara styla sitt hem eller vara moderiktig utan att konsumera? Det är frågor som många influencers nu fokuserar på.

– Vi jobbar mer, stressar mer och konsumerar när vi är lediga och därför är det viktigt att få inspiration till hur vi kan göra för att både vi själva och planeten ska må bra, säger Tess Waltenburg som själv skriver om second hand-mode och inredning och som är en av initiativtagarna till ett närverk för hållbara influencers.

Foto: SVT/Anna Gjöres

Hittills har konsumtion och sponsring varit en stor del av det att vara influencer, men Tess Waltenburg tror att det går att tjäna pengar även om man vill vara hållbar.

– Jag vill tro att det går, även om det är svårare eftersom företag som inte är hållbara brukar tjäna mer pengar.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.