Bilden visar metron vid Örestad 2017. Foto: TT

Ingen mobiltäckning i nya metron i Köpenhamn

Publicerad

Köpenhamns nya metrolinje Cityringen öppnar om 10 dagar, men resenärer kommer inte att ha mobiltäckning under större delen av sträckan. Man kommer inte ens kunna ringa ett nödsamtal, rapporterar danska tidningen Politiken.

Den nya metrolinjen Cityringen öppnar den 29 september och sträcker sig över 15,5 kilometer under jord. Under de 17 nya stationerna kommer man att ha begränsad eller ingen mobiltäckning alls, skriver Politiken.

Problem med att köpa biljetter

Förutom att inte kunna ringa, skicka sms eller använda internet under den långa sträckan, så kommer det även att vara ett problem för kunder att köpa biljetter via internet och att vidare planera sin resa.

Det framgår av ett brev som de fyra stora teleoperatörerna i Danmark har skrivit till myndigheterna.”Det är självklart en problematisk situation eftersom metroresenärerna förväntar sig mobiltäckning i ett så högprofilerat bygge som Cityringen”, skriver de i brevet som är ställt till bland annat transportministeriet och Köpenhamns kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.