Yasemin Arhan Modéer hade hellre varit på plats i Almedalen som ställts in till följd av covid-19. Samtidigt hoppas hon att vi i framtiden blir bättre på att nå ut med våra budskap på de digitala plattformar son finns. Foto: Johan Dernelius

Alternativ till politikerveckan i Almedalen fixas i Malmö

Publicerad

Till följd av pandemin fick årets Almedalsvecka på Gotland ställa in. Många vill däremot fortfarande nå ut med sina budskap. Alternativet är digitala plattformar som veckans ”låtsas-Almedalen” i Malmö.

– Jag hoppas verkligen att vi ska kunna komma tillbaka till det fysiska Almedalen. Det jag däremot vill är att vi plockar upp de initiativ som sker runtom i landet och lär oss att nå ut digitalt, säger Yasemin Arhan Modéer, som är en av arrangörerna bakom ”Istället för Almedalen” på Studio Meetingpoint i Malmö.

Alternativ till Almedalen

”Istället för Almedalen” håller på i fem dagar där politiker, professorer, företag och organisationer får möjlighet att föra fram sitt budskap digitalt.

– Jag har ingen aning om hur många det är som lyssnar, säger Malin Olander Roese, föreläsare och lektor i innovationsteknik på Lunds universitet.

På sätt och vis kan du tala inför döva öron?

– Det hoppas jag inte att vi gör. Det är i alla fall några personer som lyssnar. Någonstans kommer budskapet att komma fram tror jag.

Varje morgon inleds med en så kallad framtidssoffa, där ledande kommunpolitiker från norr till söder berättar om sina visioner framåt. Därefter följer två parallella ämnen varje dag, med totalt över 200 medverkande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer