Foto: TT

Många resenärer påverkas när tågen i Hässleholm ställs in

Publicerad

Nästa vecka blir det svårt för dem som pendlar med tåg mellan Hässleholm och Älmhult. Nästan samtliga avgångar med Öresundståg ställs in och ersätts med buss.

Mellan måndagen den 13 maj klockan 00:00 och torsdagen den 16 maj klockan 24:00 ställs samtliga Öresundståg in mellan Hässleholm och Älmhult.

Under hela fredagsdygnet den 17 maj ställs Öresundstågen in mellan Älmhult och Alvesta. Från lördagen den 18 maj klockan 00:00 till söndagen den 19 maj klockan 24:00 ställs Öresundstågen in på sträckan Hässleholm och Alvesta.

Orsaken är ett underhållsarbete, rapporterar Trafikverket. Bussar ersätter inställda tåg.

Istället för tåg blir det buss på vissa sträckor den 13:e till den 19:e maj när Södra stambanan byggs om. Foto: SVT Design

2000 anställda på IKEA drabbas

De som vardagspendlar till- och från Älmhult blir påverkade hela veckan. En av de är Mattias Hennius, pressalesperson på IKEA of Sweden.

– Såklart är det bra att rusta upp, men det blir en tuff vecka för oss. Vi är 2000 som pendlar från IKEA i Älmhult så det är en snackis på jobbet, säger Mattias Hennius.

För mer information om din resa och ersättningstrafik kontakta ditt tågbolag.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Visa

Hyllie, Alvesta, Ballingslöv, Burlöv, Diö, Eslöv, Emmaboda, Gemla, Hjärup, Hässleholm, Hästveda, Hovmantorp, Höör, Killeberg, Lessebo, Lund, Malmö, Nybro, Osby, Smedby, Stehag, Stångby, Sösdala, Trekanten, Triangeln, Tjörnarp, Vislanda, Växjö, Åkarp, Älmhult, Örtofta, Örsjö, Kalmar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Älmhult

Mer i ämnet