Invånarna i lokalpolisområde Ystad känner sig något otryggare jämfört med föregående år. Det visar den senaste trygghetsmätningen. Foto: Patrik Cegrini

Invånarna i sydöstra Skåne känner sig något otryggare

Uppdaterad
Publicerad

Invånarna i lokalpolisområde Ystad känner sig något otryggare jämfört med föregående år. Det visar polisens senaste trygghetsmätning. Samtidigt uppger en större andel att de inte utsatts för något som helst brott.

Mätningen presenterades på tisdagen, och där ligger totalindex för lokalpolisområde Ystad på 1,94 – en ökning med tre hundradelar från 1,91 i fjol. Även under 2018 ökade den upplevda otryggheten i området.

– Trygghetsmätningen för 2019 visar att polisen och kommunerna måste fortsätta sitt arbete med aktiviteter och åtgärder i syfte att skapa ett tryggare samhälle, säger lokalpolisområdeschef Mats Cronhag.

Fem kommuner

Lokalpolisområde Ystad omfattar fem kommuner i sydöstra Skåne: Ystad, Tomelilla, Skurup, Sjöbo och Simrishamn.

– Även om otryggheten ökar marginellt, så är det glädjande att större andel personer inte utsatts för brott och att fler är nöjda med polisens arbete, säger Mats Cronhag.

Trots att trygghetsmätningen visar på att fler är nöjda med polisens arbete, finns det mer att göra, säger Mats Conhag.

– Men vi behöver också fler ögon och öron på gator och torg. Vi kan tillsammans utveckla grannsamverkan, föräldraansvar, nattvandring med mera.

Trygghetsindex

Visa

Indexsiffran redovisas mellan 0 och 6, där 0 visar på ett närmast obefintlig problem och 6 ett påtagligt problem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer