Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Irene Ahlgren cyklar runt mellan de hem hon besöker i jobbet. Foto: Otto Johansson/SVT

Irene, 78, jobbar i hemvården: ”Du är ju pensionär – du ska väl inte jobba”

Publicerad

I två veckor för elva år sedan hann Irene Ahlgren vara pensionär innan chefen ringde. Sedan dess har hon jobbat vidare i hemsjukvården och har inga planer på att sluta fast hon är 78 år.

– Det är klart man har fått några negativa kommentarer som till exempel ”du är ju pensionär – du ska väl inte jobba”. Men jag tycker det är trevligt att jobba, säger Irene Ahlgren.

Hon började arbeta i Lunds kommun 1970 och till hemsjukvården kom hon 1976.

– Jag tycker att det är mycket trevligt att träffa många personer, man lär känna många, många människor.

Pensionär i två veckor

För elva år sedan var det dags för pensionen och i två veckor hann hon njuta av den innan chefen ringde och frågade om hon ville jobba lite på kvällarna.

– Så gjorde jag det och så vart det mer och så vart det på dagen och så gick jag upp till 100 procent.

Sedan i våras har hon gått ner till att jobba 88 procent men ett tag till lär Lundaborna få se Irene cykla runt i sin röda hemvårdströja.

– Vissa har inte ork och tycker det är skönt att gå i pension, det tyckte jag också – i två veckor, säger Irene Ahlgren och skrattar.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.