Arnor Ingvi Traustason efter EM-målet 2016 Foto: Martin Meissner/AP

Isländsk mittfältare klar för MFF

Uppdaterad
Publicerad

Arnór Ingvi Traustason, 24 år från Island, blir ny spelare i Malmö FF. Kontraktet sträcker sig till och med 2021. Traustason kommer närmast från SK Rapid Wien i Österrike.

Arnór Ingvi Traustason är en offensivt orienterad spelare som i första hand brukar spela yttermittfältare. Han inledde sin seniorkarriär i isländska Keflavík som han tillhörde fram till 2014 då han flyttade till IFK Norrköping.

Perioden i Norrköping blev framgångsrik och med sju mål och tio målgivande passningar var han tongivande i det lag som blev svenska mästare 2015. Året därpå skrev han på för SK Rapid Wien i den österrikiska ligan där han spelade 22 matcher och gjorde tre mål.

Arnór Ingvi Traustason har spelat 15 landskamper för Island och var en del av det landslag som nådde kvartsfinal i EM 2016. Han gjorde bland annat det avgörande 2-1-målet mot Österrike som tog nationen vidare till turneringens slutspel.

Han gör sin första fotbollsträning med MFF den 8 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.