Foto: Bertil Ericson/TT

Ivo vill stoppa hårt kritiserad tandläkare

Publicerad

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, anser att en tandläkare i Malmö saknar tillräcklig kompetens och vill att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd drar in mannens legitimation.

Ivo har tidigare kritiserat tandläkaren nio gånger efter att patienter klagat på behandlingar.

Många av de exempel som radas upp i utredningen handlar om patienter som fått stora problem med implantat. Ingreppen har gjorts utan tillräcklig förberedande behandling och åtgärdande av andra tandrelaterade besvär. Flera patienter har tappat sina implantat.

Ivo bedömer att tandläkaren har stora kompetensbrister inom sex områden: kirurgi, protetik (implantat), tandlossning, behandlingar av tandpulpan (endodonti), bettfysiologi och farmakologi.

Ivo anser att tandläkarens försummelser och brister påverkar patientsäkerheten i sådan grad att hans legitimation bör dras in. I andra hand yrkar Ivo på en treårig prövotid för tandläkaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer