Skåningarna Rebecka Karlsson och Jan Malmsjö deltar i Melodifestivalen 2019. Foto: TT

Flera skåningar deltar i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Flera skåningar ska vara med i Melodifestivalen 2019. En av dem är Jan Malmsjö, 86, som var med i musiktävlingen redan för 50 år sedan.

Han var med i Melodifestivalen första gången 1969 med låten ”Hej clown” nu ska Jan Malmsjö tävla i den andra deltävlingen som sänds från Malmö.

Hans låt är också den skånsk och skriven av Anders och Elin Wrethov från Vellinge och Johan Bejerholm från Lomma.

18-åriga debutanten från Helsingborg, Rebecka Karlsson, deltar med låten ”Who I am” i deltävlingen från Leksand. Mello-veteranen Andreas Johnson, 48, född i Bjärred, tävlar också i deltävlingen från Malmö.

En annan skåning som deltar i Melodifestivalen för fjortonde gången är Ann-Louise Hanson, 74, som den här gången sjunger en sång skriven av dottern Josefin Glenmark. De tävlar i deltävlingen från Lidköping.

Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen startar i Göteborg den andra februari. Därefter följer deltävlingar i Malmö, Leksand och Lidköping. Femtechansen går i Nyköping innan det till sist är dags för finalen den 9 mars.

Programledare är Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor och Sarah Down Finer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.