Foto: TT / Johan Dernelius

Snart stängs E6 vid Alnarp – trafikkaos väntar

Publicerad

Om knappt tre veckor stänger man av trafikplats Alnarp för att bygga fler järnvägsspår under E6. De 55 000 bilarna som dagligen passerar trafikplatsen kommer att ledas ut till andra alternativa vägar.

– Det kommer att bli kaosartat de första dagarna. Ett tips till alla som brukar passera trafikplats Alnarp. Stanna helst hemma – om man nu kan planera med jobbet. Välj andra resesätt som att till exempel ta tåget, säger projektledare Kristofer Söderberg på Trafikverket.

”Grävs ner sex meter”

Trafikplats Alnarp, norr om Malmö, kommer att kräva omfattande arbeten. Järnvägen grävs ner sex meter för att minska bullret och spårområdet breddas från nuvarande två till fyra spår och då måste motorvägsbron byggas om. Den nya motorvägsbron byggs i tre delar; en del för de tillfälliga spåren, en för de fyra nya spåren och en bro över avfartsrampen.

– Vi kommer att jobba dygnet runt med full kraft för att minska störningarna. Hela sydvästra Skåne kommer att beröras av avstängningen. Det är inte bara E6 som berörs utan även alla intilligande vägar. Det är sällan man gör dessa totala avstängningar, men vi har inget val, säger Kristofer Söderberg om arbetet.

Avstängningen påbörjas torsdagen den 11 och avslutas den 27 oktober. Information och kartor på alternativa vägar finns på Trafikverkets hemsida,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.