Teknikern var på jakt efter ett fel i mobilnätet när han gjorde upptäckten i ett hus i centrala Malmö. Arkivbild. Foto: Leif R Jansson/TT

Hade 26 ormar i källaren – åtalas för djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad

En reperatör gick fel i ett hyreshus och upptäckte 26 ormar i ett källarområde i centrala Malmö. Nu åtalas en hyresgäst för djurplågeri.

Reparatören gjorde en ovanlig upptäckt när han öppnade fel dörr av misstag i husets källare. I rummet fanns 26 levande ormar, bland dem pyton- och boaormar på några meters längd, en mus och en ödla, samt ett tiotal döda ormar. Det skriver tidningen Hem & Hyra.

Djuren saknade vatten och några av dem hölls i plastlådor. Polisen beskriver lukten i rummet som en “kombination av ruttet kött och avföring”. Det fanns även risk för att de kunde ha rymt.

Mannen hade inte tillstånd för att ha ormarna i källaren till hyreshuset, vilket det är krav på i Malmö. Djuren beslagtogs och avlivades senare.

Nu har mannen åtalats för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen för misstankar om att han förvarat ormar i alltför dåliga förhållanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.