Nu ska det bli övervakningkameror vid Bobutiken på Ramels väg i Rosengård. Foto: Johan Dernelius

Kameror mot kriminalitet i Rosengård

Publicerad

Två kameror kommer under två år att övervaka delar av Herrgården på Rosengård eftersom polisen anser att det finns en hotbild och hög kriminalitet i området.

– Det är första gången i Skåne vi godkänner kameraövervakning i ett bostadsområde, säger Henrik Kvennberg, tillståndsansvarig på länsstyrelsen i Skåne.

Det är polisen som har ansökt om kameraövervakning på Ramels väg i anslutning till Mini-Livs och Bobutiken på Ramels väg. I december detonerade sprängladdningar riktade mot Bobutiken som tillhör fastighetsbolaget Victoria Park vid tre tillfällen, 20, 21 och 24 december. Det skedde även en bilsprängning i området under juldagarna.

Stor skada och livsfara

Det blev stora materiella skador och enligt polisen fanns det uppenbar livsfara för människor som befann sig i området under sprängningarna.

Polisen säger att det är kriminella ungdomsgäng som trakasserar och terroriserar boende och personal från räddningstjänst, ambulans och polis i Herrgården. För att stävja brottsligheten i området vill polisen har kameraövervakning.

– Vi är i vanliga fall mycket restiktiva med kameror i områden men boende men polismyndighetens har så pass starka skäl att vi säger ja, säger Henrik Kvennberg på länsstyrelsen.

Tillståndet för kamerorna på Ramelsväg gäller till och med 21 maj 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer