Advokat Ingulf Flamborn är väldigt nöjd med Migrationsdosmtolens beslut att låta de tre barnen och deras biologiska mamma få stanna. Foto: Bernard Mikulic

Advokaten: ”En enormt stor framgång”

Uppdaterad
Publicerad

Att de tre bosniska barnen och deras biologiska mamma får stanna i Sverige är en enorm framgång menar deras advokat. Men Migrationsverket kan överklaga beslutet.

– De vill inte splittra familjen. Det känns fantastiskt att Migrationsdomstolen insett det som vi hela tiden har insett om barnens starka anknytning till Sverige, säger advokaten Ingulf Flamborn, som företrätt både barnen och mamman.

2014 flydde mamman och hennes tre barn till Sverige från Bosnien. De senaste tre åren har barnen varit familjehemsplacerade eftersom mamman inte kan ta hand om dem. På måndagen kom beskedet att de får stanna allihop.

– De vill inte splittra familjen. Migrationsdomstolen har gett barnen en fantastisk framtid genom att de får stanna i Sverige och får vara hos fosterfamiljer som är otroligt bra, säger Ingulf Flamborn.

Beslutet kan överklagas

En smolk i glädjebägaren, tillägger Ingulf Flamborn, kan vara att Migrationsverket begär ett prövningstillstånd hos Migrationsöverdomstolen.

– Det här beslutet är en enormt stor framgång för oss men vi får se vad Migrationsverket säger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.