Foto: Mikael Nilsson

Gäng kapade butik – fyra personer anhölls

Uppdaterad
Publicerad

Ett gäng i Malmö slängde ut personalen och kapade livsmedelsbutiken. De drev butiken i ett dygn innan ägarna upptäckte det. Senare anhölls fyra personer.

– Jag har varit här i Malmö länge men aldrig varit med om något liknande, säger Mats Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Paret som driver butiken ska flera gånger ha fått besök av ett beväpnat gäng som försökt pressa dem på pengar. De ska ha blivit så rädda att de tillfälligt bott hos vänner i Köpenhamn.

Vågade inte anmäla

I onsdags kom gänget in i butiken och slängde ut personalen som jobbade där och började själva sälja varorna.

Personalen vågade inte anmäla det hela utan ägarna fick först veta något på torsdagen.

– Den grova utpressning som paret utsatts för har pågått den senaste tiden. Det är inte alltid vi får veta sådant här eftersom hoten kan vara så grova och allvarliga att människor inte vågar berätta, säger polisens pressinformatör Nils Norling till SVT Nyheter Skåne.

Polisen larmades först när ägarna fick kännedom om saken. När patrullen kom dit såg de fyra personer i butiken. Där togs de fyra männen, som är mellan 21 och 28 år gamla, på bar gärning när de fyllde på varor från lagret och sålde. De tog sen betalt i kontanter och med Swish eftersom de inte kom in i kassaregistret.

Kaparna greps på torsdagskvällen.

– Åklagaren har anhållit dem nu på morgonen, sade Anna Göransson, vid polisens ledningscentral.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer