Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Emma Noyes berättar om sin svenska kärlek, sociala medier och sitt författarskap. Foto: Tiktok / SVT

Kärleken förde amerikanska författaren till Lund – gör succé på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska fantasyförfattaren Emma Noyes lämnade livet i Los Angeles och flyttade till Lund för kärlekens skull. Det blev succé i sociala medier med videoklipp som setts av miljontals människor om livet i Sverige, kulturkrockar, tv-serier och sina böcker.

Emma Noyes har nästan 200 000 följare på Tiktok och över 75 000 på Instagram. Författaren träffade sin svenska pojkvän Pontus Gitselov i Los Angeles. Efter bara två-tre månader av dejtande frågade han om hon ville flytta med honom till Sverige. Hon tackade ja och paret flyttade till Lund i augusti.

– För mig är det så underbart att människor får dela den glädje som jag upplever varje dag, säger hon.

Sociala medier avgörande

Emma Noyes har publicerat tre böcker. Sociala medier har varit avgörande för henne att som författare att nå ut till läsare och hon kan nu leva på sitt skrivande.

– Jag tror att det vanligaste sättet folk upptäcker mig som författare och upptäcker mina böcker är genom Instagram och Tiktok.

Under 2023 fortsätter parets äventyr i Chicago, där Emma Noyes växte upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.