Maskerade ungdomar kastade bengaler och attackerade polisen

Uppdaterad
Publicerad

En rugbyturnering mellan olika gymnasieskolor i Malmö spårade ur under fredagseftermiddagen. Ungdomar maskerade sig och tände bengaler och kastade föremål mot polisen. Fjorton unga män är omhändertagna.

Polisen larmades till Hästhagens idrottsplats efter att bråk och oroligheter uppstått.

– Ordningsvakter på plats hade bry med att hålla ordningen, så vi skickar dit flera patruller, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Flera ungdomar ska ha maskerat sig och tänt på och kastat bengaler. När polisen kommer till platsen kommer ett stort gäng ungdomar mot polisen och kastar föremål mot polisbilen.

– Polispatrullen har känt sig trängd och kallat på förstärkning, säger Rickard Lundqvist

Ingen person ska ha skadats i oroligheterna. 

Enligt polisen kunde den allvarliga ordningsstörningen underlättas med att stökiga personer omhändertogs och avvisades från platsen. Fjorton unga män har omhändertagits av polisen. Vissa av dem är under 18 år och har överlämnats till sin vårdnadshavare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.