– Det ska bli skönt att få sova i lugn och ro, säger Khalid. Foto: Bernard Mikulic

Khalid glad att den demenssjuke mannen nu får hjälp

Publicerad

Efter månader av nattliga besök av den demenssjuke mannen så har Malmö stad nu agerat. Mannen har flyttat från sin lägenhet och Khalid och hans familj kan nu se fram mot ostörda nätter.

Beskedet var att det skulle dröja flera månader innan den demenssjuke mannen skulle kunna få en plats på ett boende. Men efter att SVT Nyheter Skåne börjat titta på fallet, har Malmö stad nu flyttat mannen till ett korttidsboende och dessutom erbjudit honom en lägenhet på ett demensboende.

– Det är bra att de har gjort nånting för att hjälpa honom. Jag är nöjd nu och glad för honom. Det var efter att det kom till media som han nu får hjälp, säger Khalid.

Nu får familjen sova hela nätterna

Den demenssjuke mannen, som är över 90 år gammal, har sedan i somras kommit till Khalids villa flera gånger i veckan. Mannens vänner bodde tidigare i huset. Problemet för barnfamiljen är att mannen ofta kommit på natten och ringt på dörren. Familjen har i fyra månader larmat kommunen utan resultat. Men nu har mannen fått plats på ett korttidsboende och Khalid och hans familj kan sova hela nätterna.

– Ja, det är skönt att man kan få sova i lugn och ro och min son behöver inte säga att ”det är läskigt pappa”, så jag är nöjd.

– Vad hoppas du för den här mannen?

– Jag hoppas att han har det bra där också. Det enda som han alltid frågade efter var sällskap och nu kommer han säkert få sällskap, säger Khalid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.