• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Kinhult tycker att motvinden har vänt

I fyra år har hon varit Region Skånes högsta politiker. Nu söker Pia Kinhult (M) väljarnas förtroende för ytterligare en mandatperiod.

De senaste åren har det stundtals stormat hårt om den styrande femklövern.

– Under ett eller ett par år var det väldiga problem, vilket också ledde till omställning och omorganisation av hela vården.

Men nu tycker Pia Kinhult att det mesta blivit åtgärdat. Hon gläds åt en budget i balans, och förlitar sig på att ett ökat skatteunderlag ska finansiera planerna för kommande mandatperiod.

Tänker bekämpa skattehöjningar

Nu går hennes parti till val med bland annat löfte om en miljard kronor till cancervården. Pia Kinhult lovar också en vård med utökad valfrihet. Fem nya vårdval presenteras i Moderaternas valmanifest. Men en skattehöjning likt den som gjordes förra året lovar hon att hålla emot.

– Vi har suttit i en koalition med fem partier. Då måste man alltid vara medveten om att ibland får man ge och ta.

Och så har hon stora planer för hur Skåne ska kunna öka tillväxten. Se hela inslaget, där regionstyrelsens nuvarande ordförande tar emot på hemmaplan i Ängelholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer