Segern mot Besiktas innebär närmare sex miljoner kronor i vinstpeng för Malmö FF. Foto: TT

Besiktas-seger ger klirr i kassan för MFF

Publicerad

Närmare sex miljoner får Malmö FF för gårdagens vinst på hemmaplan mot turkiska Besiktas.

– För oss är intäkterna jätteviktiga, så att vi kan fortsätta utvecklas och ligga i toppen, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Nu har alla lag i Malmö FF:s Europa League-grupp tre poäng var. I går besegrade Malmö oddsen med sin 2-0 seger mot Besiktas.

En vinst på den här nivån innebär inte bara chanser till att gå vidare, utan även ett mångmiljonbelopp i vinstsumma.

– Förutsättning för allt är sportslig framgång som ger ekonomiska intäkter, och igår var tydligaste exemplet på det, säger Niclas Carlnén.

Trots att Allsvenskans prissummor inte kommer nära Europaligans, är det ändå viktigt att MFF satsar hårt även där. Att placera sig på minst tredje plats är viktigt för dem, då det är förutsättningen för att få spela i Europaligen även nästa år.

– Vårt mål är att vara ledande i Norden, och för att vara det måste vi återkommande spela i Europa.

Europalagens budget skiljer sig åt rejält. Jämförelsevis kostar en av Besiktas mest namnkunniga spelare lika mycket som hela Malmös spelartrupp.

– Det är klart att de har möjlighet att rekrytera in betydligt bättre spelare. Samtidigt ser vi ju igår, att de spelarna inte är så mycket bättre än att vi som lag faktiskt slår dem, säger Niclas Carlnén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.