Polisen söker vittnen till knivbråk

Publicerad

En man i 20-årsåldern blev knivskuren vid ett bråk i Folkets park i Malmö på tisdagskvällen. Polisen säger att hans tillstånd är allvarligt men stabilt. Och nu hoppas man att det finns vittnen som kan föra utredningen framåt.

– Mannen kom till akuten med knivskador och vi utgår från att han har fått dem vid ett bråk i Folkets park tidigare under kvällen, säger Fredrik Bratt på Skånepolisens ledningscentral.

Polisen sökte under tisdagskvällen med hund efter blodspår inne på Folkets park, i försök att fastställa brottsplatsen.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern och kom till akuten med hjälp av privatpersoner. Han opererades under tisdagskvällen och bedöms som allvarligt skadad.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord. Det finns ingen gripen misstänkt för dådet.

Många i parken

Polisen fick larm från akuten om den knivskadade mannen och från någon som sett bråket.

– Så vitt vi vet har bråket skett både i och strax utanför parken, säger polisens presskommunikatör Nils Norling.

– Larmet kom vid halvnio-tiden på kvällen och vi är intresserade av alla iakttagelser från kvällen.

Under kvällen var det en fest på Moriskan. Nils Norling betonar att den festen var lugn och städad, men den gjorde att det var många som rörde sig i Folkets Park under kvällen och polisen hoppas att någon sett något.

Letar kamerabilder

Brottsplatsen är fortfarande inte identifierad, polisen söker brett i och utanför parken. Den knivskurne mannen har ännu inte kunnat höras. Under dagen ska det undersökas om det finns bilder från övervakningskameror i området som kan ge upplysningar om vad som hände.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer