Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Svahnberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Höör kommenterar dödsfallet. Foto: Anders Eeg-Olofsson

Kommunalrådet: ”Har påverkat oss kraftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Flaggan är på halvstång utanför polis- och kommunhus i Höör. Det är dagen efter en ung kvinna hittats död på orten. Hon blev bara 18 år.

– Det har påverkats oss kraftigt, säger kommunalrådet Johan Svahnberg (M).

När det blev känt att kvinnan, som varit försvunnen sedan natten till tisdagen, var död samlades människor på olika platser i Höör. Många kom till den minnesplats som vänner och bekanta till henne skapat vid Tjursjön.

Kommunen valde att aktivera sin krisstödsgrupp och i allaktivitetshuset Älvkullen i Höör har det under onsdagen och torsdagen funnits personal som tar hand om de som vill prata och få tröst.

– Detta är någonting som vi inte trodde skulle hända i Höör. Vi är en väldigt trygg kommun, säger Johan Svahnberg (M), kommunalråd i Höör.

Fler synliga poliser

Under de senaste dagarna har poliser var synliga över stora delar av orten. Men kommunalrådet skulle vilja ha fler på poliser på plats permanent i Höör. Det finns ett polishus på orten, men det är bara öppet sex timmar en dag i veckan.

– Jag tycker det ska finnas mycket fler poliser. Man måste kunna komma ut på insatser mycket snabbare, säger Johan Svahnberg.

Han menar att Höör i grunden är en väldigt trygg kommun.

– Men jag tror att vi alla känner att det blir mer otryggt efter den här händelsen.

I gruppen finns företrädare från social sektor, räddningstjänsten, barn- och utbildningssektorn, kultur, arbete och folkhälsa men också företrädare från polismyndigheten och Svenska kyrkan.

Brottsofferjouren, jourhavande medmänniska och – präst samt Föräldralinjen ger även stöd digitalt stöd eller via i telefon.

Källa: Höörs kommun 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet i Höör

Mer i ämnet
Mer Skåne
Mer Nyheter