Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Foto: SVT

Jammeh (S): Vi är beredda att sätta igång en valrörelse

Uppdaterad
Publicerad

Fällningen av Stefan Löfvens regering kan sluta med att det blir extraval. Besked kommer senast om en vecka, men redan nu är Malmös socialdemokrater redo att sätta igång en valrörelse.

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) beklagar misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven. Under det vakuum som nu uppstår finns det flera beslut som riskerar att fördröjas, menar hon.

– Regeringens investeringsstöd, som gör att det i Malmö byggs bostäder till lite överkomligare priser, är så klart under attack. Liksom de generella välfärdssatsningar som inte kan genomföras förrän vi har en regering som kan fatta beslut, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Redo för extraval

Socialdemokraterna i Malmö är beredda på en valrörelse om det skulle bli ett extraval. Men Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) bedömer att sakfrågorna riskerar att komma i skymundan.

– En valrörelse skulle fokusera på ”vem-tar-vem”. Som företrädare för Malmö ser jag att vi har många samhällsproblem som förtjänar att få plats i den politiska debatten, men en valrörelse nu tenderar att ha fokus på helt fel saker, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.