Covid-19 finns på äldreboenden i Malmö. Foto: Pontus Lundahl / TT

Covid-19 på två äldreboenden i Malmö

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagen 8 april konstaterades patienter i äldreomsorgen i Malmö vara smittade av covid-19. I nuläget krävs dock ingen avancerad sjukvård.

Det rör sig enligt ett pressmeddelande om ett fåtal patienter som har blivit positivt testade för covid-19. Dessa patienter intensivvårdas inte utan isoleras i sina respektive hem och vårdboenden. Det skriver Malmö stad på onsdagskvällen.

Enligt Sydsvenskan rör det sig om två personer som bor på olika kommunala äldreboenden i Malmö. Personalen som ska arbeta med de smittade kommer att göra det i skyddsutrustning, rapporterar Sydsvenskan vidare.

På torsdag förmiddag kommer Gisela Öst, förvaltningsdirektör för hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö att hålla en presskonferens och berätta närmare om situationen.

Tidigare under onsdagen informerade Region Skåne om att smittan fanns på fyra äldreboenden i Skåne. Ett av dem finns i Helsingborg och ett i Kristianstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet