Snart börjar fotbolls-EM och Köpenhamn är en av elva värdstäder. Foto: Gunilla Fritze

Köpenhamn redo för nedbantad EM-fest

Uppdaterad
Publicerad

Med bara dagar kvar innan avspark är förberedelserna inför herrarnas fotbolls-EM i full gång. Det blir fest i Köpenhamn, men i betydligt mindre skala än ursprungsplanen – före pandemin slog till.

Matcherna kommer att spelas på nationalarenan Parken. Det kommer också finnas två områden där fans kan samlas framför storbildskärmar för att följa dramatiken. De blir dock betydligt färre än planerat.

– Vi planerade för 12 000 människor på platserna. Det går ju inte i dessa tider så vi har skalat ned till omkring 3 000 och förberett olika sektioner vid storbildsskärmen, säger Ulrich Ammundsen som är värdstadsansvarig för mästerskapet.

Barernas öppettider oroar polisen

Även polis och räddningstjänst förbereder sig för evenemanget med bland annat många dialogpoliser som ska röra sig på stan. Dock finns en viss oro för hur barernas öppettider kan påverka arbetet.

Se i klippet hur det ser ut i Köpenhamn före EM-avsparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.