Villan i Önnestad brinner kraftigt och kommer bli totalskadad. Foto: Jens Christian

Barn var ensamma hemma när det började brinna – slog larm

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Önnestad utanför Kristianstad började brinna på fredagsmorgonen. Två barn var ensamma hemma och larmade.

Tidigt på fredagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en kraftig villabrand i Önnestad, strax utanför Kristianstad.

– Det är en familj som bor i det här huset. Föräldrarna hade åkt till jobbet och barnen befann sig i huset och larmade, säger Patrik Freij, räddningsledare vid räddningstjänsten Kristianstad.

Ingen person har kommit till skada och barnen fick tillfälligt flytta över i säkerhet till grannarna. När räddningstjänsten nådde fram var branden fullt utvecklad.

– Vi nådde fram snabbt efter larmet strax efter klockan 7 på morgonen och då var villan övertänd. Vi arbetade då med att hindra att branden spred sig vidare. Det har blivit en totalskada, säger Jonas Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten Kristianstad.

Teknisk undersökning väntar

Både bottenvåningen och övervåningen har brunnit. Det ledde till en kraftig rökutveckling. Ännu är det oklart hur branden startade.

– Polisen kommer troligen att göra en avspärrning och undersöka när det har svalnat. Nu lämnar vi över till ägaren och eventuellt försäkringsbolag, säger Jonas Nilsson.

Villan i Önnestad utanför Kristianstad började brinna kraftigt på fredagen. Foto: Jens Christian
Räddningstjänsten arbetar med att släcka branden och förhindra att den sprider sig. Foto: Jens Christian

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.