Räddningstjänsten misstänker att det som ligger bakom den kraftiga branden på en åker utanför Klågerup är en storbalspress som tagit fyr. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig brand rasade på åker utanför Klågerup

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter kl 14 på tisdagen kom ett larm om ett sädesfält som stod i lågor utanför Klågerup i Svedala kommun. Det var cirka 15 hektar som brann.

Flera enheter skickades till åkern för att släcka den kraftiga branden som spred sig över  omkring 150 000 kvadratmeter. Under eftermiddagen jobbade flera enheter inom Räddningstjänsten med att hindra lågorna från att spridas. Även lantbrukare hjälpte till.

Enligt Räddningstjänsten var det även en storbalspress som brann.

– Vi gissar att det är den som tagit fyr från början. Sådant händer ibland, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Vid 17-tiden gav Räddningstjänsten besked om att resterande brandbilar gjort sig redo att lämna platsen. Branden är släckt och lantbrukarna har kunnat återuppta verksamheten.

Det finns inga uppgifter om att någon blivit skadad i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.