Sprängd bil i samband med att polisen i Malmö har fått in ett flertal larm från olika håll i staden om höga smällar under lördagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftig explosion i bostadsområde i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En parkerad bil förstördes i ett misstänkt sprängdåd i Malmö på lördagskvällen. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet kom till polisen kl 20.57. Flera polispatruller ryckte ut till Edward Lindahlsgatan i bostadsområdet Fågelbacken i närheten av Kronprinsen. På plats påträffades en bil med omfattande skador.

Ytterligare ett fordon och en portuppgång skadades i explosionen. Däremot finns inga kända personskador, uppger polisen.

Händelsen inträffade sex minuter före skottlossningen vid Möllevångstorget.

Två bilar och en portuppgång skadades av explosionen. Foto: Mikael Nilsson /SVT

”En riktigt ordentlig smäll”

Ett vittne berättar för SVT Nyheter Skåne:

– Vi hörde en riktigt ordentlig smäll. Jag har hört smällare förr men det här var den värsta hittills, säger Fredrik Pering som bor i en lägenhet bara hundra meter från platsen där den sprängda bilen stod parkerad.

– Min fru och min son gick ut på gatan och de såg en bil som stod snett på gatan och det kom rök från den. Flera grannar hade kommit ut på gatan. Ingen vågade gå nära bilen, berättar han.

Fredrik Pering bor i ett av husen vid Edward Lindahlsgatan där explosionen inträffade. Foto: Gunilla Fritze /SVT

En person sprang från platsen

Efter explosionen gick ett 30-tal personer ut för att se om någon var skadad, enligt uppgifter till SVT Nyheter. En av dem ska ha sett en person lämna platsen springande, med en väska i handen. En annan person, som SVT Nyheters reporter pratar med på lördagskvällen, berättar att han sett en person hoppa in i en bil som kör ”onormalt” fort från platsen.

Polisen spärrade av platsen och kallade in nationella bombskyddet för att undersöka bilen. Under söndagen knackar polisen dörr i området. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.