Söndag morgon kom larm om en kraftig smäll utanför Ystad. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig explosion vid parhus utanför Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 05-tiden på söndagsmorgonen kom flera larm om en hög smäll utanför Ystad. Enligt polisen har något exploderat utanför en fastighet som fått relativt stora skador.

Nationella bombskyddet var på plats under morgonen och säkrade fastigheten.

När en första patrull kom till platsen kunde konstatera att det varit en explosion i eller utanför en fastighet. Det är skador på byggnaden i form av sprickor i fasaden, takpannor som har lossnat och glas som är krossat.

– Även en bil som stod parkerad på gatan har blivit skadad, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen region syd.

Det befann sig fyra personer i huset när explosionen inträffade men ingen ska ha kommit till skada.

Misstänkt mordförsök

Platsen spärrades av under morgonen och polis genomförde förhör med de som bor i huset samt andra som befunnit sig i närheten.

Nationella bomskyddet har under morgonen säkrat fastigheten och polisens kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.