Kraftig brand i lägenhet på sjunde våningen – förskola fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Det började på tisdagseftermiddagen brinna i ett hus vid Folkets park på Möllevången i Malmö. Branden spred sig till ytterligare en lägenhet, men inga personer skadades.

Strax innan klockan 16 larmades SOS om branden i en lägenhet. Den spred sig sedan till ytterligare en lägenhet.

Stationer från bland annat Svedala och Lund skickades för att bistå räddningstjänsten i Malmö. Räddningstjänsten hämtade ut en person och en katt ur lägenheten, men ingen har skadats.

Efter ungefär en timme meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Förskolebarnen har flyttats till nattklubb i närheten

Flera gator runt byggnaden spärrades av i samband med branden, bland annat Barkgatan och Norra Parkgatan.

Malmö stad har en förskola i det branddrabbade huset och barnen som går där flyttades tillfälligt från lokalen till en närliggande restaurang och nattklubb, uppger kommunens presstjänst.

– Det var en förälder som märkt att det brann som ringde, så då har vi som rutin att vi utrymmer och det gjorde vi. Det gick väldigt lugnt och fridfullt till, personalen tog barnen i händerna och gick ut och sedan fick de komma in på Moriskan och vänta där, säger Eva Mathiasson Thorbert, rektor för förskolan Solkatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.