Kraftig rökutveckling i radhus i Kristianstad – närboende uppmanas hålla sig inne

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i ett förråd intill ett radhus på Gamla Fjelkingevägen i Kristianstad. Då branden lett till kraftig rökutveckling uppmanar polisen boende i närheten att hålla sig inomhus.

Strax innan 19 på tisdagskvällen inkom ett larm om kraftig rökutveckling i anslutning till ett radhus i området Hammar i Kristianstad.

– Det brinner intill en radhuslänga. Det är mycket kraftig rökutveckling och vi uppmanar närboende att hålla sig inomhus, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

I ett första skede var det oklart om det fanns några personer kvar i huset men nu står det klart att alla är i säkerhet.

– Det är inga personer kvar i aktuella bostaden och vi biträder räddningstjänsten med sitt arbete, säger Evelina Olsson.

Intensivt släckningsarbete

Ännu finns inga uppgifter om hur branden startat men vid 21-tiden arbetade räddningstjänsten fortfarande intensivt på platsen för att minska skadorna.

– Just nu håller vi på och försöker begränsa spridningen av röken till det brandutsatta förrådet, lägenheten och vinden ovanför så att det inte sprider sig till övriga lägenheter, säger Karl-Magnus Larsson, inre befäl på räddningstjänsten Skåne nordost.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.