Översvämningar och vattenskador efter skyfall i Skåne. Foto: TT

Kraftigt regn över Skåne

Uppdaterad
Publicerad

På fredagkvällen drog ett kraftigt regn in över västra Skåne. Översvämningar och vattenskador i byggnader har förekommit på flera orter.

Tidigt under fredagkvällen drog ett kraftigt regn in över västra Skåne och runt 17-tiden började larmen om översvämningar och vattenskadade byggnader att ramla in. Strax efter klockan 19 rapporterades det om en översvämning på Olympiaskolan i Kävlinge.

– Räddningstjänsten syd sa att det var mycket vatten under skolan där. Då höll de på att pumpa och de är fortfarande kvar på plats, säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm.

Lindriga vattenskador

Regnet drog vidare upp över Skåne och under kvällen inkom rapporter om vattenskador i byggnader på orter som Höganäs, Eslöv, Ängelholm, Landskrona och Kristianstad. Det har rört sig om både privata och offentliga byggnader, men merparten av vattenskadorna har varit lindriga.

– I ridhuset i Lund var det en vattenpöl på 5x5 meter, så räddningstjänsten satte in en pump och sedan lämnnade de platsen, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Enligt SMHI förväntas uppehållsväder under fredagsnatten och lördagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer