Kriminalvården diskuterar det planerade fängelset med trelleborgsbor. Foto: Bernard Mikulic

Kriminalvården på plats i Trelleborg – diskuterar fängelseplanerna

Publicerad

Det planerade fängelset kan ge över 400 jobb till kommunen, men planerna har väckt diskussion bland en del trelleborgare – och därför kom kriminalvården till staden för att svara på frågor.

Från lördag till tisdag finns Kriminalvården på plats på Rådhustorget i Trelleborg för att svara på frågor om det nya fängelse som planeras i staden.

– Engagemanget i sig är inget att vara rädd för men det är viktigt att ta diskussionen och att den vilar på korrekta fakta, säger Andreas Wallin kriminalvårdschef häkte Malmö/Trelleborg.

Fängelset ska enligt planerna placeras strax norr om Gislöv och det ska finnas plats för 300 dömda och 150 häktade. De trelleborgsbor som SVT Nyheter Skåne träffade bland lördagsflanörerna var positiva till projektet.

– Jag har själv bott alldeles närmast en anstalt i Tygelsjö under många år och aldrig haft några problem med någonting som gällde de intagna på anstalten, säger Kjell Westh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.