Publik under fotbollsmatch i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF i april 2019. Foto: Johan Nilsson/TT

Kristianstad DFF om lättade restriktioner: ”Häftigt att spela framför publik igen”

Publicerad

Från och med 1 juni höjs publiktaket på idrottsarenor från åtta till 500 åskådare, något som välkomnas av de skånska fotbollsklubbarna.

– Jag tycker det är fantastiskt bra att man äntligen får ta in publik, det är ett steg i rätt riktning för oss, säger Albert Sigurdsson, klubbchef för Kristianstad DFF.

Från och med 1 juni välkomnas publiken tillbaka på idrottsarenorna igen, 50 åskådare inomhus och upp emot 500 på arenor med anvisade platser beroende på arenans storlek.

Kristianstad DFF hoppas på att få in 300 personer i publiken den fjärde juni då de tar emot FC Rosengård för ett skånederby.

Coronavirus i Skåne

– Vi tror att det kan ge en härlig känsla, vi känner redan av att intresset är högt inför den matchen. Det är ju häftigt att äntligen spela framför publik igen efter mer än ett år utan publik och att då möta Rosengård, säger Albert Sigurdsson.

”Kan smälla till på söndag”

I Vittsjö är det något osäkert kring hur många som får gå på match efter den första juni, på Vittsjö GIK vet man inte riktigt än hur många som kan komma på matchen mot Växjö den femte juni. Men man har redan börjat ta emot intresse av en del årskortsinnehavare.

– Vi har fått in ett femtiotal intresseanmälningar från sittande årskortsinnehavare men det kan nog smälla till på söndag när de vanliga årskortsinnehavarna får chansen att anmäla sitt intresse, säger Erika Nilsson, marknads- och hållbarhetsansvarig Vittsjö GIK.

Herrallsvenskan som har uppehåll just nu får möta publiken igen i juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet