Jonas Ekströmer TT Foto: Jonas Ekströmer TT

Kristianstad värvar Hanisch

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunch tid idag blev det klart att Richard Hanisch skrivit på för IFK Kristinstad.

Richard Hanisch har skrivit på för två säsonger i klubben.

– Jag har haft ett lärorikt år i Hamburg, men det känns rätt att komma tillbaka till Sverige och IFK just nu, säger Hanisch i ett pressmeddelande.

24-åringen flyttar till Kristianstad i juli.

– I Richard får vi en allround niometers spelare, som kan spela på alla positioner på nio meter. Vi får också en spelare med internationell erfarenhet från Hamburg och den tyska ligan, säger sportchefen Mats Samuelsson.

Hanisch har tidigare representerat HK Eskil, Redbergslid, Önnered, Hammarby och HSV Hamburg.

– Jag ser fram emot att få spela i IFK Kristianstad de två nästkommande säsongerna, IFK satsar på att ligga i topp i elitserien och ska även spela Europaspel nästa år, jag hoppas jag skall bidra på ett bra sätt att utveckla IFK ytterligare ett steg, sägerhan.

Andra nya spelare som är klara för nästa säsong är Nebosja Simic Ny från HK Malmö, Marcus Dahlin från norska Arendal och Inge Aas Eriksen från norska Stord HK

Slutförhandling pågår med Johannes Larsson och det är oklart hur det blir med Andreas Cederholm och Markus Olsson som sitter på utgående kontrakt, enligt klubbchefen Nikolas Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.