Mathias Gerdin samlar namn mot arrangemangshallen i Bromölla. Foto: SVT

Kritikstorm mot Bromölla-hall

Publicerad

I Bromölla drar det ihop sig till folkomröstning om den planerade arrangemangshallen i nya bostadsområdet Ivöstrand. Motståndarnas mål, att samla in tillräckligt med namn, har nåtts.

Under helgen nådde en av hallens främste kritiker, Mathias Gerdin, målet att samla in de knappt 1000 namn som krävs för att en folkomröstning ska kunna komma till stånd.

– Och namnunderskrifterna fortsätter att strömma in. Strängt taget behöver vi bara 984 namn men det får gärna bli 1500 för mig, säger Mathias Gerdin till Sydnytt.

”Storhetsvansinne”

I morgon överlämnar han namnlistorna till kommunledningen, där Bromöllas två största partier S och M står eniga bakom projektet att bygga den nya arrangemangshallen för inomhusidrott med fotbollslaget Ivö Bromölla som främste användare.

– Planerna präglas av storhetsvansinne. Med tanke på att det nu antagna anbudet ligger på 124 miljoner kronor, skulle varje Bromöllabo få betala 10.000 kronor för hallen. Det är horribelt, tycker Gerdin.

Enligt Anders Sannerstedt, statsvetare vid Lunds universitet, så blir folkomröstningar allt vanligare i Skåne.

– Jag tycker att det är bra. Det vitaliserar kommunpolitiken, säger han till Sydnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer