Omdiskuterad enhörning tillbaka: ”Den är lite kitschig”

Uppdaterad
Publicerad

Enhörningen som tidigare stått på Gustav Adolfs torg under pride är nu tillbaka som juldekoration. Den har tidigare fått kritik från stockholmspolitiker för att vara onödiga skattepengar.

I våras väckte enhörningen i Malmö debatt i hela landet då moderaternas kommunstyrelseordförande i Lidingö kritiserade köpet. Han menade att Malmö har ett särskilt stort ansvar när skattepengar spenderas eftersom att kommunen tar del av mycket pengar från det kommunala utjämningssystemet.

”Den sticker ut”

Även de malmöbor SVT Nyheter Skåne träffar tycker att 1,2 miljoner som lagts på enhörningen är mycket pengar samtidigt som de tycker att det livar upp torget.

– Jag tycker den är jättehäftig, dels för att den sticker ut och dels för att den är färgglad. Den har ju haft regnbågsfärger också och det tror jag kan lyfta människor som känner sig lite utanför, säger Annette Skog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.