Justitiekanslern ska bedöma om ärendet gällande polisanmälningarna mot Mr Cools låt ska ligga kvar hos oss dem. Foto: Youtube/TT

Kritiserad låt kan bli fall för JK

Uppdaterad
Publicerad

Den kritiserade humorfiguren Mr Cool och dennes pedofilanklagade låt kan bli ett fall för Justitiekanslern (JK).

Ärendet gällande polisanmälningarna mot låten ”Knulla barn”, samt mot en intervju med personerna bakom låten, har nu skickats vidare till JK.

– Justitiekanslern ska bedöma om ärendet ska ligga kvar hos oss eller om det ska flytta över till deras kansli, säger Emma Adolfsson, åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare.

Om JK bedömer att det är en fråga om brott mot tryck- och yttrandefriheten ska ärendet ligga hos dem, eftersom JK är ensam åklagare på det området.

– Då rör det sig om en annan form av juridik som allmänna åklagare inte får behandla, men i dagsläget vet vi inte var ärendet slutligen kommer att hamna, säger Emma Adolfsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.