En död efter krock på E6 – vägen stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En krock mellan flera personbilar inträffade vid 21.40-tiden på lördagen på E6 mellan Hofterup och Saxtorpsskogen. En man i 30-årsåldern omkom i olyckan.

Krocken skedde i södergående riktning och ett av fordonen hamnade på taket.

– Det vi vet är att en personbil har voltat och landat på taket, och där ligger den kvar. En person från den bilen är skadad och är under vård. Sedan är det ytterligare tre fordon som på något sätt är involverade i olyckan, men det ska inte ha skett någon kollision, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson, till TT under lördagskvällen.

Vid 23-tiden uppger polisen att en man fördes till sjukhus. Hans liv gick inte att rädda.

Folk lämnade bilarna

E6 stängdes av i båda färdriktningarna under räddningsarbetet. Enligt polispatrullerna på plats har flera personer lämnat sina fordon för att fotografera och filma olycksplatsen, något som polisen starkt avråder från.

– Det är livsfarligt att gå utanför bilen på motorvägen oavsett om det är avstängt eller inte. Det kan komma ett räddningsfordon som ska fram och är det då folk ute och går så är det inte säkert att man uppmärksammar dem eftersom det är mörkt, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.