Ett stort område har spärrats av och många poliser söker i närområdet. Foto: Mikael Nilsson

En man hittad död i vattendrag – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hittade natten mot tisdag en man död i ett vattendrag vid järnvägen längs Krusegatan i Malmö. Mannen i femtioårsåldern anmäldes försvunnen i början av december och senare skrev polisen en anmälan om människorov.

Den döde mannen hittades i ett mindre vattendrag sent på måndagskvällen av två personer som jobbade med järnvägsspåret vid Krusegatan i Malmö.

– Det är svårt att säga om kroppen legat där länge, nu när det är kallt ute är det svårare, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Men mannen anmäldes försvunnen i början av december och bara någon vecka senare skrev polisen en anmälan om människorov.

–  Nu har det upprättats en anmälan om mord men vi vet inte på vilket sätt han har avlidit eller om det är mord, det får den rättsmedicinska utredningen visa, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Polisen har spärrat av ett stort område och kriminaltekniker undersöker platsen.

Det ligger en järnväg vid platsen och eftersom en bit av den spärrades av, var det tågstopp mellan Malmö och Lund. Trafiken är nu igång igen och enligt Skånetrafiken ska det inte längre vara några följdförseningar.

Polisens kriminaltekniker ska undersöka platsen. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.