Kvarlevorna som hittades i Svedala har nu identifierats som en ung man från Malmö som försvann i maj. Foto: Mikael Nilsson

Kvarlevorna i Svedala identifierade – misstänkt mördad ung man från Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I somras hittades kvarlevorna av en människa i Tittente i Svedala och nu är den rättsmedicinska utredningen klar. Den visar att den döde är en ung man från Malmö som varit försvunnen sedan i maj och anmäldes förvunnen i början av juni.

– Han försvann i slutet av maj och anmäldes förvunnen i i början av juni men med hänsyn till familjen går vi inte ut med mannens identitet, säger Martin Lejestrand, tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Malmö.

Enligt polisen är de anhöriga underrättade.

På vilket sätt hade det underlättat för er om ni hade kunnat gå ut med identiteten?

– Självklart hade det varit en stor fördel i utredningsarbetet om vi kunnat få in tips av de som känt den här mannen eller från folk som har kunskap om eventuell motivbild, men det kan vi inte göra i nuläget, säger Martin Lejestrand.

Fynd och omständigheter på platsen gör att polisen misstänker att den unge mannen blivit mördad.

– Det har brunnit på fyndplatsen vilket gjort att identifieringen har dröjt, säger Martin Lejestrand.

Martin Lejestrand, tillförordnad chef för utredningssektionen i Malmö under dagens presskonferens när polisen gick ut med att kvarlevorna som hittades i Svedala tillhörde en mördad ung man från Malmö. Foto: Natalie Medic / SVT

I nuläget har polisen ingen frihetsberövad misstänkt för mordet.

Den 18 juli hittade en privatperson vad som visade sig vara kvarlevorna efter en död person i ett skogsområde i Tittente utanför Svedala. Polisen har sedan dess inte velat säga mer än att de väntar på att den rättsmedicinsk undersökning för att klargöra dödsorsaken.

 I den pågående förundersökningen utreder man mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.