Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna sprayade färg i ansiktet på man

Publicerad

Under natten till fredagen greps en 42-årig kvinna då hon vid två tillfällen sprayat en man med färgspray i ansiktet samt utövat våld mot en polispatrull.

Det var under sena torsdagskvällen som den 42-åriga kvinnan hamnade i bråk med en 49-årig man i närheten av Möllevångstorget i Malmö.

– Kvinnan ska i samband med detta ha sprayat den här mannen med färgspray i ansiktet och därefter försvunnit till fots med en annan man, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Mannen får hjälp med att tvätta ögonen och går därefter efter kvinnan och mannen till Nobelvägen. När polisen kommer dit är samtliga personer på plats och kvinnan ska då även ha sprayat mannen ytterligare en gång i ansiktet. Om eller hur de känner varandra är oklart.

– När polisen ska gripa kvinnan blir hon väldigt våldsam, spottar och uttalar grova hot mot polisen, en polis får uppsöka sjukhus för kontroll.

I samband med detta grips också mannen som haft sällskap med kvinnan.

– Han visar sig vara efterlyst så polisen griper även honom, säger Nils Norling.

Ärendet rubriceras som grov misshandel samt våld och hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.