Foto: Andreas Hillergren

Kvinna hittad svårt skadad under balkong i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades skadad nedanför en balkong på Norrbäcksgatan i Malmö under natten mot lördagen. Polisen tror att kvinnan fallit ned från andra våningen efter ett bråk och en man är nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

– Det har varit någon form av bråk. Den aktuella lägenheten, där detta ska ha börjat, ligger på andra våningen, säger Magnus Lefèvre till SVT Nyheter.

Det var strax före klockan 01.00 under natten mot lördagen som polis och ambulans larmades till Norrbäcksgatan i Malmö. En kvinna låg skadad på marken nedanför ett flerfamiljshus.

– Hon har förts med ambulans till sjukhus och har frakturer i ben och rygg. Läget är allvarligt men inte livshotande, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

En man anhållen

Två män som fanns vid platsen när polisen kom dit togs in till förhör. En av de gripna männen anhölls under natten av en åklagare och är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

– Vi misstänker att han har något med fallet att göra, säger Fredrik Bratt, pressinformatör på polisen.

Under lördagen ska polisen förhöra fler vittnen för att få en bild av vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.