Räddningstjänst och polis på plats vid bostaden i Lund som brann kraftigt vid lunchtid på söndagen. Foto: SVT

Kvinna i 90-årsåldern död efter lägenhetsbrand i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har avlidit efter en lägenhetsbrand i centrala Lund under söndagen. Branden bröt ut under förmiddagen, och kunde snabbt släckas. Inne i lägenheten hittades en kvinna, som fick föras till sjukhus. Under eftermiddagen meddelade polisen att kvinnans liv inte gått att rädda.

Larmet inkom vid klockan 11. En halvtimme senare var branden släckt. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och fastigheten utrymdes. Branden kunde begränsas till en lägenhet.

Inne i lägenheten hittades en person som omhändertogs av sjukvårdspersonal. Under eftermiddagen meddelade polisen att personen, en kvinna i 90-årsåldern, avlidit och att anhöriga har underrättats.

Larmades om röklukt redan under natten

Räddningstjänsten uppger att man fått larm om röklukt vid samma adress redan under natten mot söndag, vid klockan 00.54.

– Vi hade en styrka på plats som under en ganska lång tid undersökte området utan att hitta orsaken, säger Patric Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT.

Räddningstjänsten undersöker nu sambandet mellan händelserna. Polis utreder om det föreligger brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.