Polisens avspärrning vid centralstationen i Lund. Foto: Anders Magnusson

Kvinna knuffad framför tåg har kunnat höras

Uppdaterad
Publicerad

I början av december knuffades en kvinna framför ett tåg på Lunds centralstation. En man greps och är fortsatt häktad misstänkt för försök till mord. Kvinnan har nu kunnat höras av polisen.

– Hon mår efter omständigheterna väl men är fortfarande allvarligt skadad, säger Björn Benschöld, kvinnans målsägarbiträde.

Kvinnan blev knuffad framför ett tåg på Lunds centralstation i början av december. Nu har polisen kunnat höra kvinnan, trots hennes skador.

– Hon har kunnat höras men har inte haft så mycket minnesbilder av vad som hänt. Det har inte varit så mycket information som vi kunnat använda, säger kammaråklagare Henrik Steen.

Förutom de många vittnen som befann sig på perrongen vid händelsen ska det även finnas övervakningskameror som fångat händelsen.

Norsk medborgare häktad

En 33-årig man sitter sedan tidigare häktad misstänkt för mordförsök. Mannen har varken erkänt eller förnekat handlingarna i förhör.

– Vi har fortfarande inte fått något motiv från mannen, säger Henrik Steen.

SVT Nyheter Skåne har tillsammans med norska NRK tidigare kunnat visa att 33-åringen är känd av norsk polis. Mannen ska 2016 ha utövat våld mot flera polisanställda inne på polishuset i Oslo. Han står åtalad för bland annat våld mot tjänsteman i Oslo tingsrätt.

Kammaråklagare Henrik Steen bekräftar att man varit i kontakt med norska myndigheter men vill inte gå in på detaljer om vad som framkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.