Polisens avspärrning vid centralstationen i Lund. Foto: Anders Magnusson

Kvinna i 70-årsåldern knuffades framför tåget i Lund – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen blev en kvinna i 70-årsåldern påkörd av ett godståg vid centralstationen i Lund. Kvinnan blev nerknuffad på spåret av en man som greps misstänkt för mordförsök.

– Kvinnan fördes till sjukhus med svåra skador, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Den 33-årige man som greps på kvällen är misstänkt för mordförsök och under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning på platsen.

– Vittnen på plats kunde peka ut mannen och film från en övervakningskamera kunde styrka händelsen, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen.

Mannen greps på platsen.

Många vittnen

Åklagaren Henrik Steen säger att utredningsläget ser gott ut. Över tjugo personer har hörts av polis.

– Det är väldigt många personer som har varit på plats, många förhör har hållits och det kommer att hållas ytterligare förhör och höras om en del personer i detalj som hördes kort inledningsvis. Vi väntar också på en övervakningsfilm och ska förhöra den misstänkte, säger han.

Enligt honom ska det inte finnas någon koppling mellan kvinnan och mannen.

– Vi vet ingenting om motivet än, vi får hålla fler förhör och se vilken bild som kommer fram, säger han.

Stopp i tågtrafiken

Polisens tekniska undersökning orsakade länge ett stopp i tågtrafiken till och från Lund, men vid 03-tiden meddelade polisen att trafiken återupptagits.

Enligt Region Skåne har kvinnan allvarliga skador.

Henrik Steen vill inte kommentera om den misstänkte mannen är tidigare dömd eller om han har någon koppling till Lund.

– Jag kan inte uttala mig om det, det är förundersökningssekretess som gäller så mycket av det vi gör i nuläget är hemligt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.