En lägenhetsbrand bröt ut i ett lägenhetshus i Malmö. En kvinna har förts till sjukhus med ambulans. Foto: Mikael Nilsson

Kvinna till sjukhus efter lägenhetsbrand i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Rosengård i Malmö. Enligt räddningstjänsten brann det kraftigt när de kom till platsen.

17.18 fick räddningstjänsten in ett larm om en lägenhetsbrand på Thomsons väg i stadsdelen Rosengård i Malmö.

– Det brann på tredje våningen i ett bostadshus och vi kunde hjälpte en kvinna ut ur lägenheten som nu förts till sjukhus, säger Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Enligt honom är kvinnans skadeläge oklart, liksom vad som orsakat branden.

– Det gick rätt snabbt att släcka, eftersom branden var begränsad till ett rum, men det blev en hel del rökutveckling så vi var på plats i ungefär en timma för att ventilera, säger Måns Krook.

Teknisk undersökning väntar

Enligt polisen har lägenheten spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

– En kvinna förd till sjukhus, lägeheten avspärrad och okänd brandorsak, det är allt jag vet än så länge, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.