Kvinnan hittades allvarligt skadad på ett hotelltak i början på maj. Nu har hon kunnat höras av polisen. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan på hotelltaket är identifierad och vaken

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som hittades allvarligt skadad på ett hotelltak i Malmö den 2 maj har vaknat och nu kunnat höras av polisen.

– Vi har identifierat henne, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Kvinnan är i 30-årsåldern och kommer inte från Sverige.

– Hennes liv är utom fara men vad som kommit fram i förhören kan jag inte säga i nuläget och jag kan inte heller berätta vilket land hon kommer ifrån, säger Nils Norling.

Kvinnan hade allvarliga stick och skärskador när hon hittades och har fram till nu inte varit vaken och kunnat förhöras. Hon vårdas fortfarande på sjukhus.

– Vi söker fortfarande mannen som syns på hotellets övervakningsbilder som vi gått ut med, säger NIls Norling.

Här räddas kvinnan från hotelltaket

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Några minuter efter att larmet kom var flera sjukvårdare på hotelltaket och hjälpte den skadade kvinnan. Foto: Privata bilder

Fel man anhölls

En man anhölls på onsdagen förra veckan misstänkt för mordförsök på kvinnan men på fredagen släpptes han igen och är helt avförd från utredningen.

– Han var väldigt lik mannen på bilderna men hade alltså inget med mordförsöket och göra, säger Nils Norling.

Polisen söker fortfarande efter en gärningsperson men vill inte berätta mer om den skadade kvinnan kände honom eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.