I kyrkan har det tänts ljus och många i byn har lämnat sina tankar till familjen i en kondoleansbok. Foto: Henrik Nordell

Tollarp i sorg efter misstänkta mordet – kyrkan öppnar upp

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkan i Västra Vram har öppnats upp för sörjande efter att den kvinnan i 20-årsåldern hittats död. Många tänder nu ett ljus och lämnar sina kondoleanser.

På tisdagen kom beskedet från polisen att de hittat den försvunna kvinnan avliden. Under samma kväll öppnade kyrkan upp för allmänheten. Många valde att komma dit för att visa sin sorg.

– Många beskriver det som att luften gått ur, många hade hoppats att hon hittats levande, säger Catrin Sundelius, kyrkoherde i Västra Vrams pastorat.

Kvinna död i Tollarp

I kyrkan har det tänts ljus och många i byn har lämnat sina tankar till familjen i en kondoleansbok.

Minnesstund på torget

En minnesstund väntar också klockan 19.00 på torget under onsdagen, efter ett initiativ från Jonna Esplund. Hon kände kvinnan och har varit med och sökt efter henne i flera dagar.

– Det tog ett tag innan jag förstod att det var på allvar, när hon var anmäld försvunnen Nu känns det ofattbart att hon är borta, säger Jonna Esplund.

Under minnesstund kommer det att tändas ljus och skickas upp ljuslyktor mot himlen.

– Vi gör det för att visa stöd till hennes anhöriga. Man kan komma dit för att skänka en tanke åt henne och tillsammans hitta sorgen, säger Jonna Esplund.

Hör kyrkoherden Catrin Sundelius berätta mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet